08:18 10.04.2021

Блінкен обговорив дії РФ біля України з главами МЗС Франції і ФРН

1 хв читати
Блінкен обговорив дії РФ біля України з главами МЗС Франції і ФРН

Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном і главою МЗС ФРН Гайко Маасом обговорив необхідність припинення "односторонніх провокацій" на сході України, які, на думку Заходу, спричинені Росією.

"Держсекретар Ентоні Блінкен говорив сьогодні з французьким міністром закордонних справ Жан-Івом Ле Дріаном...Вони обговорили необхідність того, щоб Росія поклала кінець небезпечній і безвідповідальній риториці, нарощування військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також одностороннім російським провокаціям уздовж лінії контакту на сході України", - йдеться в повідомленні Держдепу США.

У документі наголошується, що Блінкен і Ле Дріан під час бесіди висловили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

За даними Держдепу, також відбулася аналогічна телефонна розмова Блінкена з Маасом. Лідери обговорили "важливість підтримки України проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії контакту в східній Україні, окупованому Криму та вздовж кордонів України".

Напередодні прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Росія сьогодні зосередила на кордоні з Україною більше військ, ніж коли б то не було з 2014 року, і це турбує Вашингтон.

Вона зазначила, що Вашингтон обговорює зростання напруженості в регіоні, зокрема, з партнерами по НАТО. Водночас Псакі сказала, що у неї немає в розпорядженні деталей взаємодії Вашингтона і Москви щодо цієї проблеми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА