08:45 10.04.2021

У США не виявили зв'язку між вакциною Johnson & Johnson і тромбами

2 хв читати
У США не виявили зв'язку між вакциною Johnson & Johnson і тромбами

Медична влада Сполучених Штатів не знайшла зв'язку між застосуванням вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson (J & J) і тромбами у вакцинованих цим препаратом, повідомило Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA).

Воно зазначило, що йому відомо про "декілька людей" у Сполучених Штатах, які постраждали від тромбозів і низького рівня тромбоцитів у крові після отримання вакцини J & J.

"Наразі ми не виявили причинно-наслідкового зв'язку з вакцинацією і тромбозами, продовжуємо наше розслідування і оцінку цих випадків", - йдеться в заяві управління.

На думку американських експертів, "існує багато різних причин" несприятливих наслідків, і FDA обіцяло "тримати громадськість у курсі в міру того, як стане відомо більше".

Тим часом, Європейське агентство з лікарських препаратів (EMA) приступило до перевірки передбачуваного зв'язку між вакцинацією препаратом Johnson & Johnson і випадками появи тромбів у щеплених цією вакциною, йдеться в заяві відомства.

EMA має в своєму розпорядженні дані про чотири подібні випадки - один під час клінічних випробувань і три під час прищеплювальної кампанії в США; один із випадків завершився летальним результатом.

Тим часом, нагадує EMA, вакцина Johnson & Johnson використовується тільки в США. В ЄС вона отримала схвалення 11 березня 2021 року, однак її розподіл в якійсь із країн союзу поки не почався. Зі свого боку PRAC розслідує випадки виникнення тромбів і визначить, чи не вимагатиме  EMA нової інформації щодо препарату.

Раніше стало відомо, що два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися  цього тижня після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки отримання уколу Johnson & Johnson. Також побічні реакції були зареєстровані всього у 0,62% з усіх вакцинованих в Колорадо.

Представник Johnson & Johnson заявив, що компанія ретельно розглядає будь-які повідомлення про небажані явища у людей, які отримали їх вакцину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА