11:59 10.04.2021

Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій – Таран

2 хв читати
Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій – Таран

Міністр оборони України Андрій Таран вважає, що справжньою метою нарощування РФ військової присутності поблизу кордонів України може бути посилення тиску на нашу країну з метою примусу до поступок у переговорному процесі.

Крім того, як йдеться в заяві глави Міноборони, Росія намагається продемонструвати, зокрема провідним державам Заходу, готовність до застосування збройної сили щодо України.

На думку Тарана, застосування збройної сили РФ розглядає як засіб досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби будуть неефективними.

"Стратегічною метою Російської Федерації щодо України залишається її повернення під свій контроль і зрив нашого євроатлантичного шляху розвитку", – заявив міністр.

Таран вважає, що приводом для відновлення активної збройної агресії РФ проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України в порушенні російськомовних або "новонавернених" громадян РФ у зв'язку з масовим розданням паспортів РФ.

"Водночас необхідно зауважити, що активізація збройної агресії РФ проти України можлива тільки за умови ухвалення відповідного політичного рішення на найвищому рівні в Кремлі", – переконаний глава Міноборони.

Крім того, Таран вважає, що ситуацію можна врегулювати політико-дипломатичним шляхом. "Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій. Водночас не може бути жодних компромісів у відстоюванні інтересів України", – зазначено в заяві.

Таран також вважає, що події останніх двох тижнів свідчать про необхідність збільшити спільні зусилля військових і дипломатів і в Україні, і на міжнародній арені. "Насамперед, це стосується посилення санкційного режиму проти Російської Федерації, більш тісної співпраці в питаннях оперативного обміну розвідувальною інформацією, зокрема в районі Чорного моря, а також узгоджених дій наших дипломатів на всіх міжнародних платформах із засудження агресивних дій керівництва Кремля, які можуть мати руйнівні наслідки як для європейської системи безпеки, так і для світу в цілому", – йдеться в заяві.

Глава Міноборони також наголосив, що найбільш переконливим і дієвим механізмом донесення до Москви позиції міжнародного співтовариства є "прискорення виконання рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо нашого членства в Альянсі".

Таран наголосив, що першочерговим пріоритетом українського політичного керівництва є отримання Плану дії щодо членства в НАТО (ПДЧ) цьогоріч.

"Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО", – заявив міністр оборони.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА