06:55 11.04.2021

Байден розглядає кандидатуру нового директора з питань Росії у РНБ США

1 хв читати
Байден розглядає кандидатуру нового директора з питань Росії у РНБ США

Інформований американський медіапортал Axios з посиланням на джерела повідомив, що президент США Джо Байден розглядає кандидатуру глави Інституту Кеннана у Вашингтоні Метью Рожанські директором з питань Росії у Раді нацбезпеки Сполучених Штатів.

Як пише Axios, "Рожанські хвалять за його наукові дослідження з Росії і часто цитують в американських ЗМІ експертні коментарі". Водночас, він нагадує, що українські випускники Інституту Кеннана у 2018 році у відкритому листі назвали свою установу "мимовільним інструментом політичного втручання Росії".

Вони звинуватили інститут у "прокремлівській політиці, що зростає, відсутності демократичних процедур".

Портал звертає увагу, що "потенційне призначення Рожанські" відбувається в небезпечний момент російсько-американських відносин, коли між країнами зростає напруженість через втручання Кремля у вибори 2020 року, злому американських агентств SolarWinds, затримання опозиціонера Олексія Навального і недавнього нарощування військової потужності уздовж кордону зі східною Україною".

Axios зазначає, що американські "яструби стурбовані тим, що призначення Рожанські означатиме зниження рівня рішучості Байдена протистояти Росії".

Зокрема, вони звертають увагу на те, що Байден говорив про важливість взаємодії з Росією з питань, що становлять спільний інтерес, продовжив дію договору СНО-3 у перші дні свого перебування на президентській посаді і запросив Володимира Путіна на віртуальний саміт з питань зміни клімату в кінці цього місяця.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА