07:15 11.04.2021

Два ракетних есмінці ВМС США, що йдуть у Чорне море, увійшли до Середземномор'я

1 хв читати
Два ракетних есмінці ВМС США, що йдуть у Чорне море, увійшли до Середземномор'я

Американські ракетні есмінці Donald Cook ("Дональд Кук") і Roosevelt ("Рузвельт"), пройшовши протоку Гібралтар, увійшли в акваторію Середземного моря, повідомили британські спостерігачі.

Раніше кораблі, оснащені крилатими ракетами Tomahawk ("Томагавк") з дальністю дії 1,6 тис. км і системою протиракетної оборони Aegis ("Іджіс"), вийшли з військово-морської бази Рота в Іспанії, прямуючи в Чорне море.

За даними МЗС Туреччини, кораблі повинні увійти в Чорне море 14 і 15 квітня. Вони пробудуть там до 4-5 травня.

"Туреччина відповідно до конвенції Монтре повідомила РФ про планований прохід військових кораблів США в Чорне море", - повідомили "Інтерфаксу" в п'ятницю в посольстві Росії в Анкарі.

"Повідомлення дипломатичними каналами було надіслано нам 15 днів тому про те, що американські кораблі увійдуть в Чорне море в рамках конвенції Монтре", - зазначається в повідомленні МЗС Туреччини. За його даними, кораблі пробудуть там до 4-5 травня.

Roosevelt і Donald Cook поряд із аналогічними есмінцями Ross ("Росс") і Arleigh Burke ("Ерлі Берк"), розміщеними на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Роте, разом із наземними базами ПРО Aegis у Польщі і Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Згідно з конвенцією Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежено 21 добою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА