07:22 11.04.2021

Глави оборонних відомств України і Туреччини обговорили співпрацю у військовій сфері та перспективи членства України в НАТО

2 хв читати
Глави оборонних відомств України і Туреччини обговорили співпрацю у військовій сфері та перспективи членства України в НАТО

Міністри оборони України Андрій Таран і Турецької Республіки Хулусі Акар обговорили напрями співпраці з будівництва корветів, поставок БПЛА "Bayrаktar" і боєприпасів до них, проекти в авіаційній галузі та перспективи членства України в НАТО.

Як повідомляє прес-служба міністерства, в рамках участі в засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою відбулася двостороння зустріч, керівники оборонних відомств двох держав окремо обговорили питання розвитку двосторонніх відносин у сфері військово-технічного співробітництва.

"Під час розмови детально торкнулися ходу реалізації контрактів, підписаних у грудні минулого року, з будівництва кораблів класу "корвет", поставки безпілотних авіаційних комплексів "Bayrаktar" і боєприпасів, а також можливостей щодо розвитку подальших проектів, зокрема в авіаційній галузі", - сказано в повідомленні на сайті відомства в суботу ввечері.

Зазначається, що Таран поінформував голову і членів турецької делегації про розвиток безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях і навколо України. Він звернув увагу на "провокації окупаційних військ Російської Федерації, регулярні спроби зриву всеосяжного, стійкого і безстрокового перемир'я, а також перекидання Росією підрозділів з озброєнням і військовою технікою до державного кордону України".

Під час зустрічі сторони також обговорили питання розвитку військово-політичного діалогу між Україною і Турецькою Республікою, зокрема в рамках Стратегічної ради високого рівня, а також у новоствореному форматі "Квадрига".

Акар підтвердив повну підтримку його державою суверенітету і територіальної цілісності України, а також наміри Турецької Республіки продовжувати тісну співпрацю з нашою державою. Глава турецького оборонного відомства наголосив на зацікавленості у розвитку більш тісної співпраці між Україною і НАТО та придбанні повноправного членства в Альянсі в майбутньому.

Разом із тим, Таран підтвердив запрошення Акару взяти участь у урочистостях з нагоди святкування 30-ї річниці Дня незалежності України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА