19:11 11.04.2021

В Індії на тлі зростання захворюваності COVID-19 заборонили експорт лікарського препарату "Ремдесивір"

2 хв читати
В Індії на тлі зростання захворюваності COVID-19 заборонили експорт лікарського препарату "Ремдесивір"

Влада Індії у зв'язку з погіршенням обстановки з коронавірусом COVID-19 у країні ввела заборону на експорт лікарського препарату "Ремдесивір", який використовується для лікування цього захворювання, повідомило в неділю видання Times of India.

"Експорт ін'єкцій "Ремдесивіру" і його активних фармацевтичних інгредієнтів, забороняється доти, поки ситуація з COVID-19 в країні не покращиться", - цитує видання витяги з урядової заяви.

Також влада очікує зростання внутрішнього попиту на ліки і тому підтримує контакт з виробниками "Ремдесивіру". Також уряд вживає заходів щодо полегшення доступу лікарень і пацієнтів до ліків, додає Times of India.

"Ремдесивір" є лікарським препаратом проти COVID-19, призначеним для дорослих пацієнтів і підлітків старше 12 років, що страждають на пневмонію і потребують кисневої підтримки. Однак про ефективність ліків надходила суперечлива інформація. Так, дослідження, що проводилося за підтримки американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань у 10 країнах за участю понад тисячі пацієнтів, показало, що "Ремдесивір", який вводиться пацієнтам внутрішньовенно, прискорює процес одужання госпіталізованих. У середньому препарат скорочував госпіталізацію пацієнтів з 15 до 11 днів.

Однак дослідження ВООЗ показало, що застосування "Ремдесивіру" істотно не впливає на зниження смертності у пацієнтів і тривалість їх госпіталізації.

У неділю повідомлялося, що індійські медичні служби зареєстрували за добу понад 152,8 тис. випадків коронавірусу COVID-19 у країні: за цим показником Індія зараз випереджає інші держави світу.

Раніше стало відомо, що зростання захворюваності COVID-19 в Індії призвело до затримок із поставками з цієї країни до 90 млн доз вакцин: так, Інститут сироватки Індії - найбільша у світі компанія-виробник вакцин - є ключовим постачальником вакцин для міжнародної програми розподілу вакцин COVAX.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА