11:35 12.04.2021

Міністр культури хоче знати, хто дозволив знести будівлю купця Уткіна

2 хв читати
Міністр культури хоче знати, хто дозволив знести будівлю купця Уткіна

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає варварством знесення історичної будівлі купця Уткіна в Києві.

"Знесення історичного будинку купця Уткіна в Києві - варварство. Тим більше, що ця будівля, відповідно до історико-архітектурного опорного плану міста, входить в історичний ареал забудови міста. Я сам - корінний киянин, і немало моїх відряджень чи подорожей країною розпочиналися саме із залізничного вокзалу. Кожного разу, під'їжджаючи до привокзальної площі, звертав увагу на цю будівлю. Вона виділялася - прибутковий будинок Уткіна, якому більше ніж 120 років. Тепер його знесли. Для того щоб побудувати черговий готель чи ТРЦ", - написав Ткаченко в Telegram-каналі.

Міністр наголосив, що це самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, оскільки Мінкультури не давало жодних дозволів на будівництво в історичному ареалі. У зв'язку з цим міністерство здійснює перевірку.

"Тим часом правоохоронні органи мають провести ретельне розслідування, хто дав "дозвіл" на знищення історичної будівлі. Бо готелів та покерних клубів в Києві стає все більше, а ось того, чим столиця пишалася сторіччями, - все менше", - заявив Ткаченко.

Раніше правоохоронці повідомили, що розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного демонтажу будівлі на вул. Симона Петлюри в Шевченківському районі столиці. Відомості про цей факт 10 квітня було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 356 КК України (самоправство).

Співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури оглянули місце події, допитали очевидців й витребували дозвільні документи на здійснення будівельних робіт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА