16:20 12.04.2021

ТКГ 14 квітня обговорить порушення режиму тиші російськими найманцями, відновлення роботи КПВВ і обмін утримуваними

1 хв читати
ТКГ 14 квітня обговорить порушення режиму тиші російськими найманцями, відновлення роботи КПВВ і обмін утримуваними

Відеоконференція робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної робочої групи, економічної робочої групи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України (ТКГ) відбудеться у вівторок, 13 квітня, а в середу, 14 квітня, відбудеться відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляється в Telegram-каналі української делегації в ТКГ, на порядку денному засідання в середу значиться питання про порушення режиму припинення вогню з боку російських найманців на Донбасі, імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту, гарантування безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, продовження розробки плану спільних кроків.

Крім того, на засіданні ТКГ планується обговорити відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування і відкриття нових у містах Золоте і Щастя Луганської області, обмін утримуваними особами, повний і безумовний доступ міжнародних організацій, а також відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

"Наразі тривають консультації на рівні політичних радників "нормандської четвірки", мета яких - повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрям нашої політики", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА