11:51 13.04.2021

Верховний Суд відклав до 31 травня розгляд позову "112 каналу" про застосування санкцій

2 хв читати
Верховний Суд відклав до 31 травня розгляд позову "112 каналу" про застосування санкцій

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) розпочав розгляд справи за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ" про оскарження указу президента України від 2 лютого 2021 року "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", повідомляє Верховний Суд.

У повідомленні, розміщеному на сайті суду, зазначається, що під час судового засідання 12 квітня заслухано клопотання сторін.

"Задовольнивши клопотання позивача про відкладення розгляду справи та надання строку для ознайомлення з доказами й поясненнями, підготовленими третьою особою на стороні відповідача - Службою безпеки України, Верховний Суд відклав розгляд справи", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Верховного Суду, наступне судове засідання відбудеться 31 травня о 14:00.

Позовна заява від ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ" надійшла 25 лютого 2021 року, постановою від 2 березня відкрито провадження у справі. Надалі постановою від 6 квітня 2021 суд задовольнив заяву Служби безпеки України про продовження процесуального терміну для подачі до суду доказів і пояснень за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ".

У Верховному Суді нагадують, що загалом на розгляді КАС ВС перебувають 10 позовних заяв, якими оскаржується указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", NewsOne та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА