13:09 13.04.2021

РФ має припинити підтримку бойовиків на сході України та вивести свої війська - Столтенберг

1 хв читати
РФ має припинити підтримку бойовиків на сході України та вивести свої війська - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає РФ припинити підтримувати бойовиків на сході України та вивести свої війська з української території.

"Ми продовжуємо закликати Росію покласти край підтримці бойовиків на сході України та вивести свої війська з української території. НАТО підтримує Україну", - заявив Столтенберг у вівторок у Брюсселі після засідання Комісії Україна-НАТО, яке відбулося на прохання української сторони у зв'язку з посиленням військової присутності РФ на кордоні з Україною.

Генсек Північноатлантичного альянсу знову запевнив, що підтримка суверенітету, територіальної цілісності України з боку НАТО є непохитною. "Ми не визнаємо і не визнаємо незаконної анексії РФ Криму. Союзники і далі надають значну практичну підтримку, щоб Україна могла краще забезпечити свою власну безпеку", - наголосив він.

Водночас генсек НАТО висловив жаль у зв'язку з нещодавнім рішенням РФ не брати участі в засіданні ОБСЄ, на якому було б можливо відреагувати "на занепокоєння її незвичайними діями". "РФ має поважати свої міжнародні зобов'язання", - нагадав він.

Столтенберг також нагадав, що за останні дні на сході України було вбито кількох українських військовослужбовців, і у зв'язку з цим висловив свої співчуття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА