16:31 13.04.2021

СБУ: Кримінальні провадження стосовно 10 найбільших контрабандистів України розслідуються, деталі справ буде озвучено згідно з процесуальними нормами

2 хв читати
СБУ: Кримінальні провадження стосовно 10 найбільших контрабандистів України розслідуються, деталі справ буде озвучено згідно з процесуальними нормами

У Службі безпеки України заявляють, що кримінальні провадження стосовно контрабандистів, проти яких було впроваджено санкції Ради національної безпеки і оборони (РНБО), розслідують СБУ та інші правоохоронні органи.

"Стосовно фігурантів санкційного списку, рішення щодо яких було ухвалено на засіданні РНБО у рамках боротьби з контрабандою, повідомляємо таке: стосовно них раніше було відкрито низку відповідних кримінальних проваджень. Їх розслідує і СБУ, і інші правоохоронні органи. Про деталі справ ми повідомимо відразу, коли це дозволять процесуальні норми й розголошування цих відомостей не зашкодить розслідуванню", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ.

Також у відомстві окремо зазначили, що СБУ провадить системну роботу з захисту національних інтересів України, зокрема у сфері економічної безпеки, й саме матеріали СБУ лягли в основу рішенням РНБО, зокрема, і про впровадження санкцій проти так званої десятки контрабандистів.

"Ці обмежувальні заходи використовуються для знешкодження загроз національній безпеці. При цьому СБУ діє виключно в рамках правового поля й оперує конкретними фактами та доказовою базою", - додали в СБУ.

Як повідомлялося, 2 квітня Рада національної безпеки і оборони вперше в історії України впровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є "лідерами" в цій галузі.

Санкції РНБО стосуються компаній, пов'язаних із Вадимом Альперіним, Олександром Чудаковим, Віктором Шерманом, Олександром Кравченком, Володимиром Дідухом, Іваном Бокалом, Валерієм Пересоляком, Юрієм Кушніром, Орестом Фірманюком і Олександром Єрімічуком. Проти цих громадян також було впроваджено персональні санкції "за контрабандизм".

4 квітня президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, що передбачає застосування санкцій проти осіб, визнаних контрабандистами за результатами проведеного спецслужбами розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА