19:17 13.04.2021

Рада відхилила урядовий законопроект про штрафи за порушення режиму самоізоляції

1 хв читати
Рада відхилила урядовий законопроект про штрафи за порушення режиму самоізоляції

Верховна Рада відхилила ініційований Кабінетом міністрів України законопроект, який передбачав введення штрафів до 8,5 тис. грн. за порушення режиму самоізоляції.

Ухвалення відповідного законопроекту "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2" № 4540 у першому читанні підтримали 199 народних депутатів на позачерговому планерному засіданні у вівторок.

Разом із тим 217 парламентаріїв підтримали пропозицію спікера відправити законопроект на доопрацювання в профільний комітет і 215 - суб'єкту законодавчої ініціативи.

Законопроект пропонував доповнити статтю 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) частиною третьою, передбачивши адміністративну відповідальність за порушення порядку обов'язкової самоізоляції і обсервації, встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби. Такі дії можуть спричинити за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн).

Проект акта також передбачав внесення змін до кількох статтей КУпАП з метою реалізації повноважень виконавчих комітетів місцевих рад, Національної поліції і державної санітарно-епідеміологічної служби з розгляду справ про дані адміністративні правопорушення.

Крім того, документ передбачав і реалізацію повноважень органів державної прикордонної служби України з розгляду таких справ у разі їх виявлення в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України або в контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА