20:47 13.04.2021

Кулеба та Блінкен обговорили кроки для стримування агресивних дій Росії

2 хв читати
Кулеба та Блінкен обговорили кроки для стримування агресивних дій Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в рамках свого робочого візиту зустрівся у Брюсселі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном на тлі військової ескалації РФ уздовж українсько-російського кордону, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України у вівторок.

Зазначається, що під час зустрічі глави української та американської дипломатії провели детальне обговорення усіх аспектів російської ескалації, яка триває на тимчасово окупованих територіях України, уздовж російсько-українського кордону та в інформаційному просторі.

"Росія стягує війська не просто до кордону з Україною, а по суті, до кордону демократичного світу. За ним, на тисячі кілометрів на північ та схід, демократії немає. По суті, Україна вже понад сім років захищає і себе, і демократичний світ від агресії авторитарної Росії", - зазначив Кулеба.

Державний секретар запевнив, що США надалі непохитно стоять на боці України у її протидії російській агресії та боротьбі за відновлення свого суверенітету та територіальної цілісності.

"Співрозмовники погодилися з необхідністю докласти спільних зусиль задля стримування Москви від подальшої ескалації та будь-яких воєнних авантюр і обговорили низку практичних кроків у цьому напрямі. Сторони приділили особливу увагу дієвим шляхам поглиблення військово-політичної співпраці та розширення стратегічного партнерства України та США", - повідомляють у МЗС.

Там наголошують, що дипломати також погодилися, що Москва має негайно припинити провокації, знизити напругу на кордоні та підтвердити відданість режиму припинення вогню на сході України.

"Державний секретар США особливо відзначив мудрість і зваженість України в ситуації, що склалася", - зазначають у міністерстві.

Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили шляхи більш активного залучення Сполучених Штатів до процесу політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Також співрозмовники приділили окрему увагу подальшим внутрішнім трансформаціям України, зокрема необхідним для вступу до НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА