21:22 13.04.2021

Зеленський затвердив Стратегію діяльності представництва в Криму - указ

2 хв читати
Зеленський затвердив Стратегію діяльності представництва в Криму - указ

Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію пріоритетних напрямів діяльності представництва президента України в Автономній Республіці Крим, повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний указ №160/2021 "Про пріоритетні напрями діяльності Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим", опублікований на сайті президента 13 квітня.

"Стратегія затверджується з метою посилення забезпечення дотримання прав і основних свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя або переселених з тимчасово окупованих територій і проживають в інших регіонах України, а також сприяння відновлення територіальної цілісності України, деокупації і реінтеграції Криму і міста Севастополя", - повідомляє прес-служба президента.

Відповідно до документа, пріоритетними напрямами діяльності представництва президента в Криму є напрями з формування і реалізації державної політики з деокупації Криму і його безпечної реінтеграції; вжиття заходів щодо забезпечення захисту і підтримки громадян України, які проживають в Криму; сприяння реалізації ефективної інформаційної політики та протидії дезінформації тощо.

Така діяльність передбачає участь представництва в здійсненні заходів з розроблення пропозицій щодо формування та забезпечення реалізації державної політики щодо деокупації і реінтеграції Криму; вироблення ефективних механізмів взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства Криму; моніторингу соціально-економічної і політичної ситуації, а також підготовки проектів стратегічних програмних документів з питань деокупації і реінтеграції тощо.

Крім того, наголошується, що представництво президента в АР Крим та місті Севастополі має здійснювати додаткову діяльність з реалізації ініціатив, спрямованих на підтримку дітей та молоді в Криму; захисту осіб, позбавлених особистої свободи в зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації; розвитку ефективної взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу, а також брати участь у заходах міжнародного характеру за підтримки Криму.

Відповідно до указу, реалізація стратегії покладена президентом безпосередньо на його представництво в Криму.

У свою чергу, Кабінету міністрів України доручено забезпечити взаємодію центральних органів виконавчої влади та представництва президента в Криму зі сприяння реалізації стратегії.

Повний текст стратегії опублікований на сайті глави держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА