07:10 14.04.2021

США перекинуть до ФРН розвідників, артилеристів, спеціалістів з кібероперацій і РЕБ

2 хв читати
США перекинуть до ФРН розвідників, артилеристів, спеціалістів з кібероперацій і РЕБ

Американське військове командування перекине в ФРН, серед іншого, розвідників, артилеристів, спеціалістів з кібероперацій і радіо-електронної боротьби (РЕБ), заявив у вівторок представник контингентів США в Європі і Африці полковник Джо Скрокка.

"Йдеться про польову артилерію, ППО і ПРО, розвідку, операції в кіберпросторі, РЕБ, космос, авіацію і про групу забезпечення бригади", - наводить Пентагон надані Скрокком дані про спеціалізацію перекинутих до ФРН додаткових військових.

Зі свого боку, глава Європейського командування ЗС США генерал Тод Волтерс пояснив, що військові будуть спрямовані в місто Вісбаден.

Раніше у вівторок глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що США прийняли рішення розмістити ще 500 військовослужбовців у Німеччині, оскільки хочуть підтримати НАТО; з діями Росії цей крок ніяк не пов'язаний.

"Дозвольте запевнити вас, що це сигнал для НАТО. Сигнал полягає в тому, що ми повною мірою підтримуємо НАТО. Що більш важливо, ми цінуємо відносини з нашим партнером тут, у Німеччині", - сказав Остін, відповідаючи на питання, чи можна розглядати рішення США розмістити додаткові війська в Німеччині сигналом на адресу Росії на тлі загострення обстановки на сході України.

За словами Остіна, нарощування американських ЗС в Німеччині - це "додаткові можливості".

Під час прес-конференції з главою Міноборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер Остін оголосив про розміщення в Німеччині додатково 500 американських військовослужбовців.

У лютому представник федерального уряду Штеффен Зайберт заявив, що Німеччина позитивно сприйняла заяву президента США Джо Байдена про перегляд рішення колишньої адміністрації про виведення частини свого військового контингенту з ФРН.

"Уряд вітає цю заяву, ми будемо уважно стежити за подальшим перебігом подій", - сказав Зайберт.

15 червня 2020 року екс-президент США Дональд Трамп оголосив, що вирішив скоротити американський військовий контингент у ФРН. Він пояснив, що має намір залишити в Німеччині 25 тис. військових.

Американський лідер тоді зазначив, що прийняв таке рішення, тому що вважає, що Німеччина виділяє недостатньо грошей на оборону і таким чином підводить НАТО. За його словами, якщо Берлін збільшить оборонний бюджет, він поверне усіх військових на територію Німеччини.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА