10:49 14.04.2021

Запорізька ОДА ініціює всеукраїнське обговорення майбутнього Хортиці

1 хв читати
Запорізька ОДА ініціює всеукраїнське обговорення майбутнього Хортиці

Запорізька обласна державна адміністрація ініціює всеукраїнське обговорення в рамках дискусійної платформи "Хортиця: видатна історія - велике майбутнє".

Як повідомляється на сайті облдержадміністрації з посиланням на її голову Олександра Старуха, під час обговорення планується розглянути різні аспекти майбутнього Хортиці, серед яких туризм, культура, відпочинок, інфраструктура та інші.

"Саме для того, щоб розуміти, що зараз на Хортиці, що може та має там бути, обласна влада починає велику розмову про долю острова. (...) Відверта розмова, в якій зможуть взяти участь усі охочі. Зберігаючи автентичність та унікальність острова, ми повинні зрозуміти майбутнє Хортиці", - сказав Старух.

Взяти участь у дискусії запрошують фахівців різних галузей регіонального, всеукраїнського і міжнародного рівнів. Перший етап обговорень в онлайн-режимі відбудеться в п'ятницю, 16 квітня, об 11:00.

В ОДА також нагадують, що Музей історії запорозького козацтва планують реконструювати цього року в рамках "Великої реставрації".

Раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомляв, що в 2021 році планується завершити будівництво мостів у Запоріжжі, якими, зокрема, можна буде доїхати на Хортицю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА