11:25 14.04.2021

Законопроект про ліквідацію ОАСК передбачає утворення Київського міського окружного адмінсуду

2 хв читати
Законопроект про ліквідацію ОАСК передбачає утворення Київського міського окружного адмінсуду

Текст президентського законопроекту №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) та утворення Київського міського окружного адміністративного суду оприлюднено на сайті Верховної Ради в середу.

Згідно з текстом законопроекту, президент України Володимир Зеленський пропонує замість ліквідовуваного ОАСК утворити Київський міський окружний адміністративний суд з місцезнаходженням у Києві. Згідно із законопроектом, територіальна юрисдикція Київського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ.

Згідно з перехідними положеннями законопроекту, після того, як набуде чинності закон, ОАСК припиняє здійснення правосуддя, а до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні ОАСК, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядатиме та вирішуватиме Київський окружний адміністративний суд.

Згідно з перехідними положеннями, ОАСК невідкладно протягом десяти робочих днів передає судові справи, які перебувають у його володінні, до Київського окружного адміністративного суду. З дня початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду Київський окружний адміністративний суд невідкладно передає справи, підсудні ОАСК, територіальна юрисдикція якого поширюється на Київ, до Київського міського окружного адміністративного суду.

Як повідомлялося, 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" у зв'язку з його неефективністю і нездатністю забезпечити запит громадян на справедливість.

Згідно з ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА