12:50 14.04.2021

Кличко закликав українців до єдності в умовах загрози з боку Росії

2 хв читати
Кличко закликав українців до єдності в умовах загрози з боку Росії

Мер Києва, голова Асоціації міст України (АМУ) Віталій Кличко закликав центральну та місцеву владі єднатися в умовах зовнішньої загрози.

Кличко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook заяву Асоціації міст України щодо концентрації військ Російської Федерації на кордонах нашої держави.

Кличко закликав українців не боятися, не вірити неправдивій інформації та не поширювати її.

"Сьогодні ворог впритул підвів свої війська до кордонів нашої держави. Він прагне посіяти страх і паніку серед українських громадян. Спровокувати внутрішнє протистояння. Асоціація міст України звертається до кожного українця: не бійтеся! Не вірте неперевіреній інформації та не поширюйте її. Залишимо страх ворогу. Холодний розум і впевненість роблять нас сильними. Ми на своїй землі. За нами - правда, тому нас підтримує весь світ", - наголосив Кличко.

Також Кличко звернувся до центральної влади.

"Центральна та місцева влада мають виступити єдиним фронтом. Місцеве самоврядування є надійною опорою держави. Ми маємо пригадати події 2014 року, коли завдяки єдності спільними зусиллями ми змогли зупинити "русскій мір". Сьогодні час знову продемонструвати нашу силу. Силу єдності. Зі свого боку, ми - представники місцевого самоврядування, міські голови, висловлюємо готовність вживати всіх заходів захисту для нашої країни. У кожному регіоні ми зробимо все необхідне для підтримки територіальної оборони, збереження громадського порядку, безперебійної роботи систем життєзабезпечення міст", - зазначив він.

Кличко, звертаючись до політиків, закликав їх облишити партійні суперечки.

"Асоціація міст України закликає представників українських політичних сил відкинути всі протиріччя та продемонструвати спільну позицію, відкласти свої партійні прапори задля захисту головного прапора - прапора України. Ми віримо в силу української армії. Ми довіряємо українським дипломатам. Ми пам'ятаємо, що ті, хто стоять на передньому краї, потребують міцного тилу. Тому наше завдання сьогодні забезпечити сильний тил нашим воїнам і дипломатам. Сьогодні час єднатися. Єднатися, щоб вистояти. Єднатися, щоб перемогти", - резюмував Кличко.

Як повідомлялося, Росія продовжує нарощувати ударне угруповання військ біля українських кордонів. На дії Росії відреагували країни Європейського Союзу та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА