15:19 14.04.2021

ВАКС заарештував особисте майно адвокатів, викритих на отриманні $100 тисяч хабара для передання судді ОАСК

2 хв читати
ВАКС заарештував особисте майно адвокатів, викритих на отриманні $100 тисяч хабара для передання судді ОАСК

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про арешт особистого майна адвокатів, викритих правоохоронцями на провокуванні отримання $100 тис. неправомірної вигоди, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАКС.

"Підтверджуємо факт арешту особистого майна адвокатів, яким минулого тижня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід", - сказали в суді, зазначивши, що заарештовано лише особисте майно підозрюваних.

Як повідомлялося, минулого тижня Вищий антикорупційний суд відправив адвоката Юрія Донця та співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави в 35 млн 185 тис. грн.

Донцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром 2 млн 951 тис. грн. Після внесення застави його звільнили з СІЗО.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення, і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі. Другому фігуранту справи про передачу хабара продовжать обирати запобіжний захід у п'ятницю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА