16:28 14.04.2021

Кабмін затвердив програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 рр.

2 хв читати
Кабмін затвердив програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 рр.

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив державну програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 рр.

"Державна програма розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки – це стратегічний документ, який визначає вектор розвитку транскордонного співробітництва на найближчі роки. Це сигнал для наших сусідів та партнерів, що наші дії системні та ефективні. Адже зміцнення добросусідських відносин та поглиблення транскордонного співробітництва є актуальним для України, особливо в умовах поточних викликів і зовнішніх загроз та з урахуванням європейського руху нашої держави", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства розвитку громад та територій.

Програма окреслює цілі та пріоритети, містить конкретні шляхи та способи розв’язання проблем, план заходів, джерела фінансування, визначає відповідальних виконавців цих заходів.

Очікується, що реалізація програми має продовжити формувати позитивний міжнародний імідж України, вирішити проблеми диспропорції у соціально-економічному розвитку регіонів України, підвищити рівень зайнятості населення регіонів України, сприяти приросту експорту та імпорту товарів і послуг, покращити екологію, сприяти залученню фінансування для реалізації транскордонних проектів і створенню нових органів транскордонного співробітництва.

У документі визначено пріоритетні напрями розвитку транскордонного співробітництва на період до 2027 рр., серед яких: реалізація в Україні стратегії ЄС для Дунайського регіону та Дунайської транснаціональної програми, реалізація програм, що фінансуються за рахунок міжнародної технічної допомоги, а також програм прикордонного співробітництва в рамках Європейського територіального співробітництва на 2021-2027 рр. у межах фінансового інструменту "Сусідство, розвиток і міжнародне співробітництво" (NDICI).

Також серед напрямів зазначений розвиток прикордонної інфраструктури гірських територій Карпат і розвиток інституційної спроможності суб’єктів та учасників транскордонного співробітництва (асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій, європейських об’єднань територіального співробітництва та інших форм транскордонного співробітництва).

"Найближчим часом також передбачається проведення конкурсного відбору проектів транскордонного співробітництва, яким може надаватися державна фінансова підтримка", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА