19:50 14.04.2021

Арестович: ТКГ ухвалила рішення про скликання позачергового засідання підгрупи з безпеки, дата поки що не визначена

2 хв читати
Арестович: ТКГ ухвалила рішення про скликання позачергового засідання підгрупи з безпеки, дата поки що не визначена

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович заявив, що в результаті переговорів ТКГ 14 квітня на рівні глав делегацій сторони ухвалили рішення про скликання позачергового засідання підгрупи з безпеки, дата якого поки що не узгоджена з ОБСЄ.

"Скликаємо позачергове засідання підгрупи з безпеки. Його завдання розробити та визначити механізм додаткового контролю за порушеннями режиму припинення вогню. Підгрупа з безпеки має виробити спільну позицію, яка обговорюватиметься на наступному засіданні 28 квітня", - заявив Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" за підсумками переговорів ТКГ.

За його словами, "українська делегація вже відправила відповідну ноту ОБСЄ про скликання позачергового засідання підгрупи з безпеки, дату має узгодити ОБСЄ".

Як повідомлялося, у березні на Донбасі загинули 10 військовослужбовців Збройних сил України, зокрема 26 березня - четверо бійців загинули та ще двоє дістали поранення внаслідок снайперського обстрілу з боку російських найманців у районі населеного пункту Шуми Торецької міськради Донецької області.

Українська делегація у ТКГ неодноразово скликала позачергові засідання Тристоронньої контактної групи у зв'язку з ескалацією на Донбасі. У рамках попереднього, яке відбулося 7 квітня, сторони переговорів погодилися підтвердити свою прихильність необхідності дотримання режиму припинення вогню на сході України, однак документально також її не зафіксували. Причиною стало небажання Росії та ОРДЛО повторно підтверджувати прихильність узгодженим 22 липня 2020 року в ТКГ заходам щодо дотримання режиму тиші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА