20:08 14.04.2021

Кабмін запропонує Раді лібералізувати трудове законодавство

1 хв читати
Кабмін запропонує Раді лібералізувати трудове законодавство

Кабінет міністрів на засіданні в середу погодив законопроект про дерегуляцію трудових відносин, який, зокрема, пропонує скоротити кількість обов'язкових кадрових документів та спростити процедуру укладання строкового трудового договору, повідомило Міністерство економіки на своєму сайті.

"Це важливий законопроект, який скасовує надмірну бюрократизацію трудових відносин, яка залишилася ще з часів Радянського Союзу і не відповідає сучасним економічним реаліям. Прийняття закону дозволить зменшити навантаження на бізнес і сприяти легалізації праці найманих працівників", - цитує прес-служба заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюру.

Крім зазначеного, законопроект також пропонує змінити механізм участі профспілок при розірванні трудового договору, оновити блок щодо матеріальної відповідальності, а також чітко визначити порядок надання роботодавцем інформації про умови трудового договору, додали в міністерстві.

Зокрема, проект закону передбачає 12 підстав, за яких укладається строковий трудовий договір. Також скасовується необхідність складання роботодавцем правил внутрішнього трудового розпорядку, графіків змінності і відпусток, зазначається в повідомленні.

"Оформлення цих документів стане необов'язковим, на розсуд роботодавця. Режим роботи та її тривалість, питання надання відпусток буде досить зафіксувати за домовленістю сторін у трудовому договорі, укладеному в письмовій формі", - зазначає Мінекономіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА