08:28 15.04.2021

Прем'єр-міністр України і керівний директор Світового банку обговорили закупівлю вакцин від COVID-19 і хід реформ в Україні

1 хв читати
Прем'єр-міністр України і керівний директор Світового банку обговорили закупівлю вакцин від COVID-19 і хід реформ в Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-зустріч з керівним директором Світового банку Акселем фон Тротсенбургом, під час якої обговорювалася боротьба з COVID-19, закупівля вакцин, трансформація вугільних регіонів і реформи в Україні, повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України.

Прем'єр-міністр України зазначив, що Всесвітній банк є стратегічним і надійним партнером України.

"Сподіваюсь на продовження конструктивної співпраці між Україною та Світовим банком. Розраховуємо, що спільно зможемо напрацювати можливі механізми підтримки України у цей важкий період", - наголосив Шмигаль

Прем'єр-міністр України висловив подяку Світовому банку за фінансування проектів, спрямованих на протидію пандемії COVID-19, зокрема щодо фінансування закупівлі вакцин.

"Ми вітаємо новий проект Світового банку "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні", в рамках якого передбачається виділення 90 млн доларів на боротьбу з пандемією", - зазначив Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що не дивлячись на пандемію, в Україні продовжують впроваджуватися реформи, які повинні стати основою подальшого зростання економіки.

"Уряд України затвердив близько 100 пріоритетних інвестиційних проектів на період до 2023 року в енергетиці, інфраструктурі, переробній промисловості, туристичній та спортивній сферах тощо. Наша держава потребує довгострокових програм співпраці та інвестицій", - підсумував Шмигаль.

Аксель фон Тротсенбург повідомив про готовність команди Світового банку надавати Україні консультативну та фінансову підтримку в рамках пріоритетних для уряду проектів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА