09:57 15.04.2021

США скасували переміщення двох військових кораблів до Чорного моря - ЗМІ

1 хв читати
США скасували переміщення двох військових кораблів до Чорного моря - ЗМІ

США скасували заплановане переміщення двох військових кораблів через турецькі протоки у напрямку Чорного моря, повідомило турецьке державне інформаційне агентство Anadolu із посиланням на дипломатичні джерела.

За даними ЗМІ, 9 квітня міністерство закордонних справ Туреччини отримало офіційне повідомлення від США про транзит військових кораблів із Середземного моря у Чорне море через водні шляхи Босфор і Дарданелли, які є територіальними водами Туреччини. Відповідно до джерел, військові кораблі мали дістатися Чорного моря 14 і 15 квітня та залишатися там до 4 і 5 травня. Вони додали, що жодних повідомлень про можливі нові проходи не надходило.

Раніше МЗС Туреччини повідомляло, що ракетний есмінець ВМС США Donald Cook ("Дональд Кук") та есмінець Roosevelt ("Рузвельт") планували увійти до Чорного моря 14 і 15 квітня та пробути там до 4-5 травня.

Згідно з даними міжнародної системи позиціонування суден (AIS), "Дональд Кук" у середу після поповнення паливом та припасами на базі Суда-Бей на грецькому острові Крит попрямував до Чорноморських проток.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА