10:56 15.04.2021

Білий дім готує заходи проти РФ у координації з європейськими союзниками - CNN

2 хв читати
Білий дім готує заходи проти РФ у координації з європейськими союзниками - CNN

Адміністрація Білого дому координує з європейськими союзниками дії щодо ухвалення санкцій стосовно Росії, зокрема, у відповідь на злом SolarWinds та спроби зірвати вибори у США, повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерело.

"Джерело, ознайомлене із ситуацією, повідомило CNN, що, як очікується, адміністрація вживе заходів проти Росії у четвер і координує (дії - ІФ) з європейськими союзниками", - інформує телеканал.

Як повідомляє телеканал, посилаючись на джерела, адміністрація президента США Джо Байдена, "як очікується, оголосить про санкції вже у четвер".

"Ці санкції будуть спрямовані проти співробітників розвідки та представників уряду, а також проти структур, залучених до кібератаку на SolarWinds", - зазначає CNN.

За даними його джерел, однією з причин тривалого процесу ухвалення заходів у відповідь на дії Росії є те, що "Білий дім не влаштовували спочатку представлені Держдепартаментом США варіанти" санкцій. За даними представника американської влади, ознайомленого з планами щодо відповідних заходів, "адміністрація США хотіла ширших санкцій".

CNN зазначає, що ці санкції будуть спрямовані проти російських фізичних і юридичних осіб "на додаток до нових фінансових обмежень та висилки десятка російських дипломатів із США".

Раніше у четвер агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела повідомляло, що адміністрація Байдена готова ухвалити нові обмежувальні заходи проти російських фізичних і юридичних осіб у відповідь на "ймовірні неправомірні дії", включаючи злом SolarWinds та спроби зірвати вибори у США.

Агентство зазначало, що вони можуть торкнутися приблизно 10 російських представників і 20 юридичних осіб.

Не виключено, що США оголосять про висилку з країни приблизно 10 російських представників, включаючи дипломатів.

Агентство нагадує, що ці заходи можуть бути ухвалені після того, як президент Джо Байден попередив президента Росії Володимира Путіна у телефонній розмові у вівторок, що США захищатимуть свої інтереси, зазначає агентство.

Водночас Байден висунув ідею проведення саміту між двома лідерами для обговорення проблем, що стоять перед Москвою та Вашингтоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА