11:10 15.04.2021

Тупицький вкотре не прийшов до суду на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, розгляд відкладено до 29 квітня

2 хв читати
Тупицький вкотре не прийшов до суду на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, розгляд відкладено до 29 квітня

Печерський районний суд Києва відклав до 29 квітня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного Суду скасовано, через його неявку на засідання.

На засідання у четвер Тупицький не з'явився, його адвокати повідомили, що він госпіталізований на стаціонарне лікування. Представники обвинувачення заявили про відсутність підтверджувальних документів, назвали неповажною причину неявки підозрюваного та попросили суд про застосування примусового приводу Тупицького до суду для обрання запобіжного заходу.

Суд назвав передчасним питання примусового приводу, а також відзначив статус Тупицького як спецсуб'єкта.

У зв'язку з неможливістю слухання справи без участі Тупицького суд оголосив перерву в засіданні до 10:00 29 квітня.

Трансляція судового засідання велася на Youtube-каналі "Судова влада": https://www.youtube.com/watch?v=km0F1Bra9M0

Раніше Тупицький не з'явився на засідання суду у зв'язку з хворобою його матері. Зважаючи на поважну причину неявки підозрюваного, суд відклав розгляд клопотання до 15 квітня. До цього засідання також було відкладено через неявку підозрюваного.

Як повідомлялося, Тупицького було викликано повісткою на 28 грудня 2020 року в Офіс генпрокурора для допиту в кримінальному провадженні №12013110060002990 про злочинну організацію колишнього голови Госпсуду Віктора Татькова та його заступника Ємельянова, зареєстрованому в 2013 році, слідство в якому нині здійснює Управління ДБР у "справах Майдану".

У ДБР повідомили, що він перешкоджав встановленню істини в кримінальному провадженні, в якому був підозрюваним, зокрема, перешкоджаючи наданню підлеглими документів за запитами органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого.

Пізніше в Печерському суді повідомили, що 2 квітня розглянуть клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому.

В Офісі генпрокурора агентству уточнили, що запобіжний захід обиратимуть у справі, у рамках якої Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 КК України (завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання свідчень).

Слідство у своєму клопотанні просить суд узяти Тупицького під заставу в сумі 45 тис. 400 грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - максимальний розмір застави, передбачений статтею КПК для нетяжких злочинів) та особисті зобов'язання, серед яких – не відлучатися з населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, утримуватися від спілкування зі свідками та співробітниками секретаріату КС, не відвідувати приміщення і будівлю КС, здати на зберігання документи для виїзду за кордон.

При цьому в Офісі генпрокурора наголосили, що застава із зобов'язаннями - не найсуворіший запобіжний захід, передбачений КПК, і може бути змінений, якщо підозрюваний не "перегляне свого ставлення до виконання процесуальних зобов'язань".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Американський безпілотник MQ-9 Reaper здійснив аварійну посадку в Польщі

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА