11:31 15.04.2021

На засіданні РНБО у четвер обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та розширення санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем

2 хв читати
На засіданні РНБО у четвер обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та розширення санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем

На засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яке відбудеться у четвер, 15 квітня, обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та питання розширення пакету санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем, повідомляє Офіс президента України.

"Сьогодні, 15 квітня 2021 року, під головуванням президента України Володимира Зеленського відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони. На порядку денному - детальне обговорення безпекової ситуації на сході країни, а також ситуації в національній економіці з огляду на розпочатий державою процес зламу багаторічних корупційних схем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одне із ключових питань порядку денного РНБО буде розглянуто в таємному режимі і стосуватиметься обговорення ситуації на Донбасі.

Крім того, члени РНБО розглянуть другий розширений пакет персональних санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем.

"Контрабанда, яка за десятиліття набула загрозливих масштабів, суттєво підриває нашу економічну безпеку та потребує невідкладних рішень", - йдеться у повідомленні.

На засіданні також будуть обговорені ширші питання, що стосуються економічної безпеки держави. Серед важливих питань також кібербезпека.

Окремо, у розділі "Різне", будуть винесені на розгляд членів колегіального органу спеціальні питання від глави держави.

Раніше джерело агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило, що уряд готує процедуру депортації трьох колишніх громадян України відповідно до схвалених РНБО санкцій за контрабанду.

За даними джерела, зокрема, йдеться про Вадима Альперіна (громадянство Ізраїлю), Араїка Амірханяна (громадянство Вірменії) та Олександра Єрімічука (громадянство Румунії).

"15 квітня РНБО має провести чергове засідання з метою ухвалення подальших рішень для захисту національної безпеки нашої держави", - зазначив співрозмовник агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА