11:41 15.04.2021

США збираються вислати дипломатів РФ із Вашингтона та Нью-Йорка, у них буде місяць для виїзду з країни - CNN

1 хв читати
США збираються вислати дипломатів РФ із Вашингтона та Нью-Йорка, у них буде місяць для виїзду з країни - CNN

Влада США у рамках підготовлюваних санкцій проти РФ планує вислати російських дипломатів із Вашингтона та Нью-Йорка, повідомив у четвер телеканал CNN із посиланням на джерела.

"Російські дипломати, яких висилають, перебувають у Вашингтоні та Нью-Йорку. У них буде 30 днів, щоб залишити країну, пояснив представник влади США, ознайомлений із цими планами", - передає телеканал.

За словами джерела, всі заходи ухвалюватимуться у формі указу президента США Джо Байдена. Впровадження санкцій координуватиметься з Держдепартаментом і Міністерством фінансів США. При цьому, за даними джерел, Держдепартамент закликав союзників Вашингтона також готуватися до заходів у відповідь Москви.

Раніше повідомлялося, що адміністрація Байдена готова ухвалити нові обмежувальні заходи проти російських фізичних і юридичних осіб у відповідь на "ймовірні неправомірні дії", включаючи злом SolarWinds та спроби зірвати вибори у США.

Агентство Bloomberg зазначало, що заходи можуть торкнутися приблизно 10 російських представників і 20 юридичних осіб. У свою чергу видання The New York Times повідомило, що новий пакет антиросійських санкцій, про які США мають намір оголосити у четвер, має торкнутися суверенного боргу РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА