12:28 15.04.2021

Для захисту кожної людини важливо забезпечити баланс між накопичувальною та ненакопичувальною пенсійними системами - комісар ООН Бачелет

1 хв читати
Для захисту кожної людини важливо забезпечити баланс між накопичувальною та ненакопичувальною пенсійними системами - комісар ООН Бачелет

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявляє, що для захисту кожної людини важливо забезпечити баланс між накопичувальною та ненакопичувальною пенсійними системами.

"Для захисту кожної людини важливо забезпечити баланс між накопичувальною та ненакопичувальною пенсійними системами. Багато жінок, фрілансерів, працівників неформального сектору економіки та маргіналізованих осіб, які страждають від дискримінації, не завжди можуть офіційно робити внески до системи соціального захисту. Однак вони мають економічні та соціальні права, як і всі ми", - сказала вона у зверненні під час заходу з презентації Аналітичної довідки ООН про соціальний захист в Україні.

Бачелет зазначила, що особливому ризику піддаються жінки похилого віку.

"Вони живуть довше, і традиційні стереотипи, а також безкоштовна праця з догляду протягом усього життя, часто заважають їхньому доступу до офіційного місця працевлаштування, гідної зарплати та накопичувальної системи соціального забезпечення", - наголосила комісар.

Вона зазначила, що пенсійні системи мають вирівнювати такий дисбаланс, особливо під час COVID-19, коли обсяги неоплачуваної праці жінок з догляду зростають.

Бачелет наголосила, що необхідно формувати гендерно чутливі системи соціального захисту.

Зокрема, Верховний комісар ООН з прав людини заявила, що дуже важливо, щоб люди похилого віку, які є внутрішніми переселенцями, мали доступ до пенсій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА