12:48 15.04.2021

Допомога Заходу перед обличчям агресії РФ може передбачати застосування санкцій або посилення обороноздатності України - Кулеба

2 хв читати
Допомога Заходу перед обличчям агресії РФ може передбачати застосування санкцій або посилення обороноздатності України - Кулеба

Заходи стосовно РФ у зв'язку з посиленням нею агресії проти України можуть передбачати економічні санкції, надання підтримки Україні для посилення її обороноздатності, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Що може бути зроблено? Багато чого. Починаючи від чітких заяв і меседжів про те, що Україна - це частина Західного світу, і західні партнери не залишать Україну саму, накладення нових економічних санкцій на Росію в разі, якщо вона вирішить загострити ситуацію, надати Україні достатню підтримку, щоб підвищити нашу обороноздатність. Також кожна країна має свій пакет роботи з Росією, в тому, в чому зацікавлена Росія, тому навіть на двосторонньому рівні можна переконати Росію деескалувати", - сказав він на спільній прес-конференції з міністрами закордонних справ Литви, Латвії та Естонії в Києві в четвер.

Він наголосив, що "червоною лінією" України є її державний кордон, і якщо РФ перетне його - повинна буде зазнати наслідків.

"Але я вважаю, що дипломатичні засоби, включно з сьогоднішнім візитом, допоможуть нам запобігти цій ситуації. Сподіваюся на те, що ми зможемо відновити свою територіальну цілісність і повернути і Крим, і схід України", - додав Кулеба.

Він наголосив, що всі дії наразі спрямовані на те, щоб демотивувати Росію від подальшого загострення ситуації.

"На цьому фокусується дипломатія, і ці дії відбуваються на всіх рівнях: на двосторонніх, багатосторонніх, регіональних. Я із задоволенням можу зазначити, що, на відміну від 2014 року, Захід цього разу, в 2021 році, не зволікає і не втрачає часу для того, щоб чітко й упевнено відреагувати на дії Росії", - сказав глава МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА