13:15 15.04.2021

Київ має лідерські позиції в Україні з вакцинації громадян від коронавірусу – заступник голови КМДА

2 хв читати
Київ має лідерські позиції в Україні з вакцинації громадян від коронавірусу – заступник голови КМДА

Столиця є лідером вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні, в місті вже прищеплені понад 39 тисяч осіб, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"У прищепній кампанії проти коронавірусу ми маємо лідерські позиції. Це стосується і провакцинованих осіб, і тих, хто записався в лист очікування на вакцинацію. На сьогодні в столиці хочуть вакцинуватися 139 278 осіб. Серед вакцинованих велику частину становлять медики. На сьогодні їх провакцинировано 18 720 осіб. Також щеплення роблять людям літнього віку - кому за 60 років. Їх вакцинували понад 13 тисяч", - цитує слова Поворозника прес-служба КМДА в четвер.

Заступник голови КМДА також зазначив, що серед киян інших категорій, які насамперед потребують щеплення, вакциновані вже 1390 осіб.

"Також вакцинували військовослужбовців в ООС - 2051 людину. Соціальних працівників вакциновано 1123 людини, а працівники підприємств критичної інфраструктури - майже 1500", - розповів Поворозник.

Він нагадав, що наприкінці лютого місто отримало від Міністерства охорони здоров'я загалом 42 600 доз вакцини Covishield. Окрім неї, в столиці також розпочато проведення щеплень вакциною CoronaVac.

"У столицю надійшло 17 200 доз цієї вакцини. Спочатку нею прищеплюють олімпійців і параолімпійців, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх 2021 року, столичних педагогів, які працюватимуть на ЗНО-2021, і маломобільних осіб", - наголосив Поворозник.

Він зазначив, що місто підготувало 15 мобільних бригад з імунізації, які працюють у 120 тимчасових пунктах вакцинації від COVID-19 у закладах охорони здоров'я та інтернатах.

Крім того, працюють 85 додаткових стаціонарних пунктів щеплення для вакцинації неорганізованих груп населення. Медики, які вакцинують киян, пройшли необхідну підготовку й навчання.

"Місто продовжує проводити переговори про закупівлю вакцини для Києва. Проте сьогодні виробники насамперед забезпечують вакциною країни, які раніше законтрактували їх постачання на рівні держав. А містам окремо дуже важко проводити переговори. Але ми не здаємося!" - заявив заступник голови КМДА.

Він додав, що київський мер Віталій Кличко для проведення переговорів використовує всі можливі особисті зв'язки.

"Сьогодні місто проводить переговори з кількома виробниками вакцини", - резюмував Поворозник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА