15:27 15.04.2021

США впровадили санкції проти Росії

3 хв читати
США впровадили санкції проти Росії

Президент США Джо Байден підписав нове розпорядження про санкції проти РФ, повідомив Білий дім.

"Сьогодні президент Байден підписав нове розпорядження про санкції, яке передбачає посилення повноважень, щоб продемонструвати рішучість адміністрації відреагувати на шкідливу зовнішню діяльність Росії та стримати її в повному обсязі. Це розпорядження направляє сигнал про те, що Сполучені Штати накладатимуть на Росію витрати стратегічним й економічно ефективним способом, якщо вона продовжить або посилить свої дестабілізувальні міжнародні дії", - йдеться в повідомленні Білого дому в четвер.

У прес-релізі зазначається, що адміністрація Байдена вживає заходів, щоб покласти на Росію витрати за дії її уряду та спецслужб проти суверенітету й інтересів США.

"Це передбачає, зокрема, зусилля з підривання проведення вільних і справедливих демократичних виборів і демократичних інститутів у Сполучених Штатах і їхніх союзниках і партнерах; участь у зловмисних кібердіях проти Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів і сприяння їх вчиненню; заохочення і використання транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди; провадження екстериторіальної діяльності проти дисидентів або журналістів; підривання безпеки в країнах і регіонах, важливих для національної безпеки Сполучених Штатів; порушення усталених принципів міжнародного права, зокрема таких як повага до територіальної цілісності держав", - зазначили в Білому Домі.

Крім того, казначейство в партнерстві з Європейським Союзом, Великою Британією, Австралією і Канадою наклало санкції на вісьмох фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із тривалою російською окупацією і репресіями в Криму.

"Трансатлантична спільнота одностайно підтримує Україну проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії зіткнення на сході України, в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також погоджується з необхідністю негайного припинення Росією нарощування військової потужності й риторики підбурювання", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що казначейство видало директиву, яка забороняє фінансовим установам США брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 р. Центральним банком Російської Федерації, Фондом національного добробуту Російської Федерації або Міністерством фінансів Російської Федерації; і надання позик у рублях або не в рублях Центральному банку Російської Федерації, Фонду національного добробуту Російської Федерації або Міністерству фінансів Російської Федерації. Ця директива надає уряду США право розширювати санкції щодо суверенного боргу стосовно Росії в разі потреби.

"Міністерство фінансів визначило шість російських технологічних компаній, які надають підтримку кіберпрограмі російських спецслужб, починаючи від надання експертних знань і закінчуючи розробкою інструментів та інфраструктури і сприянням зловмисним діям у кіберпросторі", - йдеться в повідомленні.

Ці компанії призначені для роботи в технологічному секторі економіки Російської Федерації.

"Ми продовжимо притягувати Росію до відповідальності за її зловмисні дії в кіберпросторі, такі як інцидент із SolarWinds, використовуючи всі доступні політики й повноваження", - запевнили в Білому домі.

Також Казначейство наклало санкції на 32 юридичних і фізичних осіб, що чинять керовані урядом Росії спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році, а також інші акти дезінформації та втручання.

"Ця акція спрямована на те, щоб зірвати скоординовані зусилля російських офіційних осіб, довірених осіб і спецслужб із делегітимізації нашого виборчого процесу. Уряд США продовжить переслідування тих, хто чинить таку діяльність", - запевнили в Білому домі.

Також Сполучені Штати висилають десятьох співробітників із російської дипломатичної місії у Вашингтоні. В особовому складі є представники російських спецслужб, зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА