19:07 15.04.2021

Сенатор закликав доповнити санкції США проти РФ заходами проти "Північного потоку 2"

2 хв читати
Сенатор закликав доповнити санкції США проти РФ заходами проти "Північного потоку 2"

Американський сенатор-республіканець Пет Тумі в четвер заявив про необхідність доповнити введені в четвер адміністрацією США санкції проти Росії обмежувальними заходами проти "Північного потоку 2", говориться в заяві, поширеній на його сайті.

"Санкції, оголошені Білим домом сьогодні вранці, є довгоочікуваним кроком, щоб залучити Москву до відповідальності за тривалу агресію з її боку", - заявив він, зазначивши, що ще варто було б ввести і додаткові санкції.

"США повинні ввести санкції проти "Північного потоку 2", - додав він.

У четвер влада США оголосила про нові санкції проти Росії. Вашингтон у рамках цих обмежень прийняв рішення вислати з дипломатичної місії РФ в Вашингтоні 10 її співробітників. Мінфін США оголосив про нові санкції щодо російського державного боргу.

У США багато конгресменів (як республіканці, так і демократи) виступають за посилення санкцій тиску на "Північний потік 2". Зокрема, низку ініціатив у цьому напрямі здійснив сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз: він донедавна блокував процедуру затвердження ключових керівників Держдепу і обіцяв, що продовжить це робити доти, поки не побачить нові обмежувальні заходи проти газопроводу.

Однак раніше на цьому тижні Круз припинив блокувати цю процедуру: Сенат ухвалив призначення Венді Шерман першим заступником держсекретаря.

В адміністрації президента США Джо Байдена погоджуються, що потрібно намагатися зашкодити завершенню будівництва цього газопроводу. Але водночас Білий дім хотів би поліпшити сильно постраждали під час Дональда Трампа відносини США з ФРН. З цієї причини, як зазначають американські ЗМІ, Байден, не бажаючи дратувати Берлін, поки утримується від більш рішучих дій проти проекту газопроводу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА