21:54 15.04.2021

Україна і США обговорили зміцнення стратегічного партнерства країн для протидії агресивним діям РФ

1 хв читати
Україна і США обговорили зміцнення стратегічного партнерства країн для протидії агресивним діям РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив телефоном з главою комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Грегорі Міксом зміцнення стратегічного партнерства двох країн для протидії агресивним діям РФ на Донбасі, повідомила прес-служба міністерства закордонних справ України.

"Міністр відзначив особливу роль Конгресу США у поглибленні українсько-американської безпекової взаємодії, підтримки України у сфері оборони, підвищенні санкційного тиску на Росію, зокрема з метою не допустити завершення будівництва Північного потоку-2. Сторони відзначили спільність поглядів на загрози, які цей геополітичний проект РФ несе для енергетичної безпеки Європи", - йдеться в повідомленні.

Голова комітету у закордонних справах запевнив Кулебу в непохитній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України, готовності США і надалі рішуче реагувати на підривні дії РФ.

Міністр наголосив, що Україна високо цінує багаторічну двопартійну підтримку Конгресу США, яка має велике значення для ефективної протидії Україні агресії РФ, демократичних і економічних трансформацій усередині нашої держави.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності подальшого розвитку міжпарламентського співробітництва між Конгресом США і Верховною Радою України.

Також Кулеба запросив Мікса відвідати Україну з візитом, коли обставини карантину у зв'язку з пандемією COVID-19 це дозволять.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає Францію на початку травня

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА