21:54 15.04.2021

Україна і США обговорили зміцнення стратегічного партнерства країн для протидії агресивним діям РФ

1 хв читати
Україна і США обговорили зміцнення стратегічного партнерства країн для протидії агресивним діям РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив телефоном з главою комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Грегорі Міксом зміцнення стратегічного партнерства двох країн для протидії агресивним діям РФ на Донбасі, повідомила прес-служба міністерства закордонних справ України.

"Міністр відзначив особливу роль Конгресу США у поглибленні українсько-американської безпекової взаємодії, підтримки України у сфері оборони, підвищенні санкційного тиску на Росію, зокрема з метою не допустити завершення будівництва Північного потоку-2. Сторони відзначили спільність поглядів на загрози, які цей геополітичний проект РФ несе для енергетичної безпеки Європи", - йдеться в повідомленні.

Голова комітету у закордонних справах запевнив Кулебу в непохитній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України, готовності США і надалі рішуче реагувати на підривні дії РФ.

Міністр наголосив, що Україна високо цінує багаторічну двопартійну підтримку Конгресу США, яка має велике значення для ефективної протидії Україні агресії РФ, демократичних і економічних трансформацій усередині нашої держави.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності подальшого розвитку міжпарламентського співробітництва між Конгресом США і Верховною Радою України.

Також Кулеба запросив Мікса відвідати Україну з візитом, коли обставини карантину у зв'язку з пандемією COVID-19 це дозволять.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА