22:33 15.04.2021

Заступник керівника ОП обговорив зі стратегічними радниками з країн НАТО загострення військового конфлікту на Донбасі і оборонну реформу

2 хв читати
Заступник керівника ОП обговорив зі стратегічними радниками з країн НАТО загострення військового конфлікту на Донбасі і оборонну реформу

Заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець провів онлайн-зустріч з радниками з оборонної реформи в Україні, до якої входять представники країн-членів НАТО, повідомила прес-служба глави держави.

"Учасники обговорили загострення ситуації на сході України та нарощування Росією військових сил поблизу українського кордону та в тимчасово окупованому Криму. Роман Машовець розповів про перекидання засобів радіоелектронної боротьби, здатних покривати територію України та частково – окремих країн – членів НАТО", - йдеться в повідомленні.

Також він окреслив кілька ймовірних сценаріїв подальших дій РФ, які можуть включати тиск на Україну і західних партнерів, відволікання уваги російського населення від внутрішніх проблем РФ і можливі військові провокації проти України. Машовець наголосив на готовності України дати відсіч за будь-яким сценарієм і охарактеризував такі дії Росії як підтвердження її агресивної політики і порушення нею мирних домовленостей.

Особливу увагу заступник керівника ОП звернув на стан і перспективи реформування оборонного сектора України, зокрема схвалення документів стратегічного планування в секторі національної безпеки і оборони.

"Він поінформував Групу радників про перебіг імплементації Стратегії національної безпеки України, схваленої Указом Президента від 14 вересня 2020 року, зокрема про затвердження наприкінці березня цього року Стратегії воєнної безпеки та підготовку Стратегічного оборонного бюлетеня, Державної програми розвитку Збройних Сил України на період 2021 – 2025 років та інших стратегічних документів", - сказано в повідомленні.

Крім того, була надана інформація про хід розвитку сил територіальної оборони України та підготовку Офісом глави держави, апаратом РНБО, Міністерством оборони та командуванням Збройних сил нового законопроекту, який повинен врегулювати ці питання, з огляду на сучасні виклики і загрози.

"Було наголошено на важливості зваженого й продуманого підходу до розвитку системи територіальної оборони України відповідно до принципів всеосяжної оборони та цілісності держави", - повідомили в прес-службі глави держави.

Також учасники зустрічі наголосили на необхідності завершення процесу встановлення демократичного цивільного контролю над силами оборони і остаточного розподілу повноважень між Міністерством оборони та командування ЗСУ.

Крім того, поділилися досвідом оптимізації військового управління та створення дієвої системи територіальної оборони, що має забезпечити готовність України до захисту від російської агресії.

Учасники зустрічі домовилися стосовно продовження консультацій на постійній основі з метою сприяння реформуванню оборонного сектора України відповідно до вимог і практик НАТО.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА