09:41 16.04.2021

РФ очікує від України наступу на Донбасі, але "такого щастя" не отримає - Зеленський

2 хв читати
РФ очікує від України наступу на Донбасі, але "такого щастя" не отримає - Зеленський

РФ намагається залякувати Україну своїми діями на Донбасі та спровокувати її на наступ, але українська сторона буде і надалі утримуватися від такої реакції, заявляє президент України Володимир Зеленський.

"Вони (РФ - ІФ) точно намагаються показати, що ми повинні боятися, і вони намагаються точно провокувати нас. (...) Ми усі розуміємо - це тиск. Тиск політичний, мілітаризований, психологічний. Чому психологічний? Тому що вони стріляють і чекають, що ми відповідатимемо так само. Мало того, вони "чекають", що ми підемо на сході України в наступ. Але ми не дамо їм "такого щастя", - сказав Зеленський 13 квітня в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, текст якого оприлюднено на сайті глави держави в п'ятницю, 16 квітня.

На запитання, чи вважає він, що президент РФ Володимир Путін має намір анексувати Донбас, приєднавши його до РФ, глава Української держави відповів: "Мені здається, я знаю, чого він хоче, але я не хотів би його підштовхувати. Бо завжди є надія на 1%, що він цього не бажає. Або навіть якщо бажає, то не зробить".

"Ми чули цю риторику, що він візьме весь Донбас. Але ви повинні знати наш народ, і я хотів би, щоб ви розуміли мене: ми не дамо їм жодного сантиметра нашої землі. Чого б нам це не коштувало. Тому я дуже сподіваюся, що вони не підуть далі, на ескалацію. Бо, як я вже казав, це буде програш для всіх. І історично насамперед для них. Бо ми - на своїй землі", - наголосив Зеленський.

На запитання, чи є, на його думку, мобілізація Росією військ перевіркою нового президента США Джозефа Байдена, він сказав: "Мені здається, що це якимсь чином пов'язано. Я думаю, що всі у світі демонструють свої м'язи". Водночас президент України зазначив, що "такі кроки росіяни роблять постійно, проводять ті чи інші навчання".

За словами президента, російська сторона напружено реагує на зближення України з НАТО та співпрацю з іншими країнами, будь-які економічні прориви. "Їм не потрібна сильна, незалежна Україна. Ми розуміємо це. Хоча я вважаю, що таке бажання - це їхня слабкість", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА