12:18 16.04.2021

США вітають прибуття в Україну першої партії вакцини Pfizer

2 хв читати
США вітають прибуття в Україну першої партії вакцини Pfizer

США вітають прибуття в Україну 117 тис. доз вакцини Pfizer BioNTech, наданих на безоплатній основі за програмою COVAX, заявляють у посольстві США в Україні.

"Разом із постачаннями додаткової кількості вакцин, які очікуються впродовж наступних тижнів, це забезпечить Україні найкращі засоби для боротьби з пандемією COVID-19", - ідеться в прес-релізі посольства США у п'ятницю.

Американське посольство поінформувало, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) сприяло надходженню першої партії вакцин у рамках погоджених заходів уряду США, які підтримують безпечну імунізацію українців від коронавірусу.

"США пишаються тим, що разом з урядом України долучилися до цієї етапної події в боротьбі з COVID-19. Сьогоднішнє прибуття вакцин за програмою COVAX і заходи української сторони щодо здійснення вакцинації наближають нас до постковідного майбутнього", - сказав директор місії USAID в Україні Джим Хоуп.

У дипустанові розповіли, що механізм COVAX - це глобальна ініціатива, покликана забезпечити рівноправний доступ до вакцин проти COVID-19, яка здійснюється під загальним керівництвом Коаліції з питань інновацій у сфері епідемічної готовності (CEPI), Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у співпраці з основним партнером у сфері постачань, яким є Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

"COVAX є принципово новим форматом міжнародної співпраці на принципах рівності, прозорості й загального гуманізму. В результаті безкоштовні вакцини за цією програмою мають отримати до 20% населення України - тобто понад 8 млн осіб", - зазначило посольство США.

Наголошується, що США є найбільшим донором програми COVAX, який уже надав $2 млрд на цю програму й гарантував свою підтримку на суму ще $2 млрд у рамках альянсу GAVI, щоб забезпечити народам усіх країн світу можливість отримати щеплення безпечними та якісними вакцинами.

За минулий рік вартість допомоги, наданої Україні з боку уряду США саме на потреби боротьби з коронавірусом, становила майже $50 млн.

"USAID підтримує дії органів влади України, насамперед Міністерства охорони здоров'я, спрямовані на збільшення обсягів імунізації населення якісними вакцинами проти COVID-19 на основі національного планування і забезпечення готовності, зміцнення ланцюжків постачань і механізмів логістики. Організація постачання і розподілу перших доз вакцини за програмою COVAX має стати тією моделлю, якою Україна згодом зможе скористатися в ширших масштабах при здійсненні майбутніх постачань вакцин", - пояснило посольство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА