16:09 16.04.2021

Якщо РФ діятиме необдумано або агресивно, це матиме наслідки для неї - Квін

2 хв читати
Якщо РФ діятиме необдумано або агресивно, це матиме наслідки для неї - Квін

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зазначає, що США разом із союзниками глибоко стурбовані нарощуванням російських військ біля кордону з Україною та на окупованих територіях, і на РФ чекають наслідки в разі здійснення агресивних дій проти України, повідомило посольство США.

"Хочу повторити, що Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй політиці із підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами. Щоб забезпечити досягнення Україною своїх євроатлантичних прагнень, ми та наші партнери й надалі підтримуватимемо Україну в її захисті від агресії Росії. Наше керівництво чітко заявило, що якщо Росія діятиме необдумано чи агресивно, це матиме наслідки", - сказала Квін на церемонії передачі командування від оперативно-тактичної групи "Ілліні" до оперативно-тактичної групи "Рейвен" у Центрі бойової підготовки в Яворові Львівської області.

Вона зазначила, що десятки тисяч російських військ перебувають біля кордону з Україною та на українській території Криму, і їхня чисельність збільшується. "США та наші союзники й партнери із НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією. І на додаток до цього провокаційного накопичення військ, уряд Росії продовжує проводити дезінформаційну кампанію, фальшиво заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити - моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякувань і агресії з боку Росії", - зазначила Квін.

Тимчасова повірена наголосила, що на тлі російських провокацій важливо пам'ятати, що Україна 2021 року та українські збройні сили 2021 року значно відрізняються від тих, якими вони були у 2014 році.

"Україна в 2021 році здійснила значний прогрес у здійсненні реформ - у вдосконаленні верховенство права, розвитку економіки та боротьбі з корупцією. Роблячи це, Україна стала більш демократичною, більш чутливою до бажань і потреб свого народу, та більш стійкою до загроз, і зовнішніх, і внутрішніх. Щоб краще реагувати на зовнішні загрози, українські збройні сили стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил у Європі на сьогодні - і Сполучені Штати пишаються тим, що наші спільні зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату", - заявила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА