17:30 16.04.2021

Закупівля артилерійських пострілів до "Рапіри" у 2020 році відбулася прозоро та конкурентно – заступник міністра оборони

2 хв читати

Закупівля артилерійських пострілів калібру 100 міліметрів до МТ-12 "Рапіра" у 2020 році відбулася безпрецедентно прозоро і конкурентно, повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

"Міністерство оборони України виконало складне завдання із забезпечення Збройних сил нагально необхідними боєприпасами в умовах відсутності їх виробництва в Україні. Державний контракт було укладено на закупівлю відновлених боєприпасів, які мають технічні показники нових. Вони дешевші на третину за альтернативну пропозицію та мають гарантію у 24 місяці та 10 років зберігання", - зазначило Міноборони з посиланням на слова заступника міністра.

Миронюк заявив, що останні чотири роки Міноборони здійснює пошук шляхів забезпечення Збройних сил 100-міліметровими боєприпасами. За цей час надходили пропозиції з постачання цих боєприпасів другої категорії без можливості їх тривалого зберігання, що є неприйнятним, додав він.

У повідомленні зазначається, що у 2020 році Міноборони продовжило роботу й отримало кілька пропозицій про постачання 100-міліметрових боєприпасів.

"Крім того, минулого, 2020-го року Міноборони вперше запровадило процедури, куди запрошували чотирьох спецекспортерів замість одного. Коли вони боролися за ціну, строки, ми обирали найкращу пропозицію. З "Рапірами" вийшло дві компанії, найменша ціна зіграла, і на сьогодні ці боєприпаси розміщуються на складах і в арсеналах", - розповів Миронюк.

Він зазначив, що під час відкритих перемовин постачання нових боєприпасів було запропоновано за ціною 38 764,96 грн. За даними Міноборони, відновлені боєприпаси з технічними характеристиками та запасом ресурсу, як у нових, пропонувалися за 25 980,65 грн з гарантією 24 місяці та 10 років зберігання. За погодженням зі службою забезпечення було укладено державний контракт на закупівлю відновлених боєприпасів, які мають технічні показники нових, але дешевші на більше ніж 30%.

"100-міліметрові боєприпаси закуплені відповідно до постанови уряду і чинного законодавства, розміщуються на складах і арсеналах. Є програма-методика приймально-здавальних випробувань. Боєприпаси будуть відстріляні в рамках бойової підготовки. У разі виявлення будь-яких відхилень від технічних умов їх буде повернено постачальнику. Сумнівів щодо якості цієї продукції ми не маємо", - заявив заступник міністра.

Він додав, що через активну інформаційну кампанію в ЗМІ, що спотворює реальну ситуацію навколо закупівлі пострілів калібру 100 мм, та намагання подати її з негативним підтекстом, за рішенням міністра оборони проводиться службова перевірка діяльності посадових осіб на відповідність зазначеної закупівлі вимогам законодавства.

"У Міноборони готові всіляко сприяти встановленню істини правоохоронними органами, отриманню об’єктивних висновків народними депутатами й суспільством", - наводить слова Миронюка Міноборони.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА