17:56 16.04.2021

Зеленський: Ми наближаємося до наступного засідання лідерів "нормандської четвірки", 19 квітня намічена зустріч радників

2 хв читати
Зеленський: Ми наближаємося до наступного засідання лідерів "нормандської четвірки", 19 квітня намічена зустріч радників

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" можлива, 19 квітня відбудеться засідання радників для обговорення низки питань.

"Вважаю, що важливо, ми наближаємося до наступного засідання N4. Вважаю, що воно можливе. 19-го числа цього місяця буде засідання радників лідерів "нормандської четвірки", обговорюватиметься низка питань. Насамперед обговорюватимуться кластери, це те, про що ми говорили декілька місяців тому, що будуть зроблені німецько-французькою стороною кластери, наразі з доповненнями України, розглядається також РФ. Всі чотири країни підготують доповнення до цих кластерів, із чим згодні, з чим ні", - сказав Зеленський на брифінгу за результатами переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі у п'ятницю.

За його словами, це являтиме собою "покрокове виконання Мінських угод".

"Після засідання радників ми очікуємо чіткого дотримання режиму припинення вогню на Донбасі", - додав Зеленський.

Він повідомив, що зустріч у Єлисейському палаці складалася з двох частин, спочатку безпосередньо з Макроном, після підключилася у відеоформаті канцлер Німеччини Ангела Меркель. Зокрема, обговорювалося питання ситуації на Донбасі та режим припинення вогню, який діяв із кінця липня 2020 року.

"Але, на жаль, чесно скажу вам, десь із другої половини грудня 2020 року, а якщо зовсім точно, то з початку січня, ми побачили ускладнення ситуації на контактній лінії між нами і тимчасово окупованою територією України. На цій контактній лінії ми побачили збільшення пострілів. Про всі ці випадки я детально розповів Макрону, а потім пані Меркель, ми з ними говорили про це, ми бачимо загострення ситуації", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що лише цього року вже загинули 30 українських військовослужбовців, і більшість із них загинули не через випадкові постріли, як стверджують представники РФ та бойовики.

"Більшість цих убивств були здійснені снайперським вогнем, снайперський вогонь був прицільним. Всі ці докази: фото, відео, в різному форматі... є і передані ОБСЄ", - сказав Зеленський на брифінгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА