18:20 16.04.2021

Біткоїн падає після заборони Туреччини на використання криптовалюти

1 хв читати
Біткоїн падає після заборони Туреччини на використання криптовалюти

Біткоїн дешевшає у п'ятницю після того, як ЦБ Туреччини заборонив використання криптовалюти для платежів із кінця цього місяця, повідомляє MarketWatch.

Центробанк назвав низку причин для такого кроку, включаючи відсутність "механізмів нагляду" та "регулювання з боку центрального органу" для криптоактивів. У повідомленні також йшлося про те, що курс криптовалюти надмірно волатильний, а цифрові гаманці можуть бути вкрадені або використані незаконно при тому, що транзакції з криптовалютою є безвідкличними.

"Постачальники платіжних послуг не можуть розробляти бізнес-моделі у такий спосіб, щоб криптоактиви використовувалися прямо або опосередковано при наданні платіжних послуг, і не можуть надавати будь-які послуги, пов'язані з такими бізнес-моделями", - повідомляється у постанові турецького ЦБ.

Банк заявив, що таке рішення було ухвалено на тлі розширення використання криптоактивів для здійснення платежів.

Курс біткоїна за даними на 17:21 кч становив $60,911 тис., що на 3,9% нижче рівня на закриття попередньої сесії. Раніше цього тижня його ціна відновила рекорд, перевищивши позначку у $64 тис.

Інші популярні криптовалюти також дешевшають. Курс ефіра (Ethereum) впав на 4,8%, лайткоїна (Litecoin) - на 4,4%, за даними біржі Kraken.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА