18:57 16.04.2021

Порошенко: Щодня ми всі маємо дякувати лікарям за порятунок людей

2 хв читати
Порошенко: Щодня ми всі маємо дякувати лікарям за порятунок людей

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко закликав українців дякувати медикам, які стоять на передовій боротьби з пандемією, за щоденний порятунок людей.

Відповідну заяву він зробив під час зустрічі з медиками Черкаської області, яка відбулася у п'ятницю в Черкаській міській дитячій лікарні, куди передали кисневі концентратори від Фонду Порошенка, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"Я хотів би щиро подякувати кожному з вас за ту величезну роботу, яку ви робите, рятуючи життя людей, допомагаючи, захищаючи людей і Україну. Ви працюєте у надзвичайно складних умовах, у які, на жаль, поставила лікарів некомпетентна і злодійкувата влада. Заповнені лікарні, відсутність вільних ліжок, обладнаних киснем, махлювання влади із доплатами", - зазначив нардеп.

Він закликав представників влади, які переконані, що лікарі, які мають справу з коронавірусом, як і належить, отримують свої 300% доплати до зарплати, відвідати будь-який медичний заклад і побачити реальну ситуацію своїми очима.

"У мене наполеглива порада: вилізьте зі своєї теплої ванни, приїдьте в лікарню і запитайте у санітарки, медичного працівника, лікаря - наскільки справедливою є посекундна тарифікація роботи лікаря з ковідними хворими", - наголосив п'ятий президент.

Він також закликав владу негайно зосередитися на проведенні комунікаційної кампанії для широкої вакцинації, а також забезпеченні лікарів, лікарень і захисті медиків.

"Принциповим для нас є соціальний захист медиків. Ми вимагаємо, щоб наш закон, який вже рік перебуває у Верховній Раді за моїм підписом і за підписом всієї нашої команди, де ми страхуємо лікарів. Не лише родини лікарів, які віддали свої життя на цьому фронті. А той лікар, який захворів і одужав, отримає відповідну страхову компенсацію як воїн, якого було поранено. Ми це запровадили в 2014 році і ми вимагаємо, щоб наразі було виплачено все до копійки, все, що обіцяли, - і 300% надбавки, і запровадили страхування лікарів", - наголосив Порошенко.

Він також закликав медиків передати свої пропозиції та зауваження, які "Євросолідарність" сформує у вигляді законодавчих ініціатив і додатково запропонує під час позачергового засідання Верховної Ради.

Зазначається, що, зокрема, під час зустрічі медики порушили питання відсутності ковідних доплат сімейним лікарям на первинній ланці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА