19:53 16.04.2021

Викликаному до МЗС Литви російському послу заявили про неприйнятну поведінку Росії

1 хв читати
Викликаному до МЗС Литви російському послу заявили про неприйнятну поведінку Росії

Посол Росії в Литві Олексій Ісаков у п'ятницю був викликаний до МЗС республіки, йому було заявлено про несхвалення Литвою зовнішньої політики, яку проводить Москва, та порушень прав людини.

"На зустрічі була висловлена глибока стурбованість Литви стяганням російських військ до кордонів України і до анексованого Криму, замахом на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, а також його незаконним позбавленням волі, агресивною та шкідливою діяльністю Росії та її неприйнятною поведінкою в міжнародному просторі, включаючи кібератаки, втручання у вибори США та інших країн, а також фінансуванням діяльності, спрямованої проти військових США в Афганістані", - інформує МЗС Литви.

Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії у четвер побували в Києві, щоб проявити солідарність в умовах наростання напруженості з Росією.

США у четвер оголосили санкції щодо Росії та вислали 10 російських дипломатів через втручання Кремля у вибори в США, велику кібернетичну атаку та іншу ворожу діяльність.

Трохи пізніше схожий крок зробила і Польща, яка оголосила про висилку трьох російських дипломатів через, як стверджує Варшава, "ворожі дії" Москви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА