20:27 16.04.2021

Голова Нацполіції України обговорив із представниками Держдепу США розслідування правопорушень стосовно активістів та журналістів

1 хв читати

Голова Національної поліції України Ігор Клименко провів онлайн-зустріч із представниками Державного департаменту США для обговорення результатів реалізації спільних проектів, питань дотримання прав людини та розслідування правопорушень, скоєних стосовно активістів та журналістів.

Як повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, участь у заході взяли представники Бюро з питань демократії, прав людини та праці, Бюро з міжнародних питань, наркотиків та правоохоронної діяльності Державного департаменту США, а також посольства США в Україні.

Так, Клименко подякував американській стороні за підтримку реформування Національної поліції та за співпрацю у реалізації спільних проектів, які впроваджуються у відомстві.

"Ми партнери у зусиллях, що націлені на нашу спільну безпеку, і підтримуємо всі демократичні та євроатлантичні прагнення, які має Україна. Така взаємодія є пріоритетом для нас", - зазначила заступник помічника секретаря з питань демократії, прав люди та праці Кара Макдональд.

Сторони також обговорили питання розслідування окремих правопорушень, скоєних стосовно активістів та журналістів. Крім цього, було обговорено ситуацію щодо запобігання та реагування на факти нетерпимості та дискримінації громадян.

Клименко зазначив, що протягом останніх п'яти років в Україні розпочато 753 кримінальних провадження, вчинених на ґрунті нетерпимості (йдеться, зокрема, про протиправні дії щодо представників ЛГБТ-спільноти, нацменшин та представників різних конфесій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА