21:54 16.04.2021

Тимошенко звернулася до ЦВК з проханням дозволити проведення зборів ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питань землі у форматі онлайн-конференції

2 хв читати
Тимошенко звернулася до ЦВК з проханням дозволити проведення зборів ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питань землі у форматі онлайн-конференції

Голова партії "Батьківщина" і народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко звернулася до Центральної виборчої комісії з проханням дозволити провести збори ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питання продажу сільськогосподарських земель у форматі Zoom-конференції, повідомляє прес-служба "Батьківщини" в п'ятницю.

"У нас немає наміру перетворювати референдум на якусь піар-акцію. Наша команда спільно з Асоціацією фермерів України вважає, що це останній шанс зберегти для України сільськогосподарську землю. Ми уважно вивчили закон про референдум. У ньому детально не прописані умови, як проводити збори ініціативної групи, тому ми б хотіли попросити вас надати роз’яснення, щоб ми мали можливість провести захід в режимі Zoom-конференції", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, що такий крок обумовлений карантинними обмеженнями, що діють в більшості областей України.

"Зараз практично вся країна в "червоній зоні", тому перед нами постало питання, як проводити збори ініціативної групи. За законом, ініціативна група – це ключовий орган по проведенню референдуму, це організаційна команда, яка буде забезпечувати все, навіть збір 3 мільйонів підписів за 90 днів. Зараз в ініціативній групі всеукраїнського референдуму щодо неприпустимості розпродажу землі офіційно зареєстровано понад 12 тисяч осіб. Однак провести збори з дотриманням карантинних вимог і соціальної дистанції просто нереально", - наголосила нардеп.

Вона уточнила, що це "зайвий раз доводить складність прописаних у провладному законі про референдум процедур, які обтяжують шлях народу до реального волевиявлення".

"Я не уявляю, як це мусив робити народ за своєю ініціативою. У "Батьківщини" дуже добре організована команда, сильна оргструктура, партійна мережа по всій Україні. Ми стали поряд з народом і допомагаємо провести організаційні заходи, але навіть нам це дуже складно зробити, тому що в законі поставлені надзавдання", - зазначила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА