07:41 17.04.2021

Хомчак закликав не панікувати і не створювати НЗФ, а вступати в ЗС України і поповнювати підрозділи тероборони

2 хв читати
Хомчак закликав не панікувати і не створювати НЗФ, а вступати в ЗС України і поповнювати підрозділи тероборони

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак звернувся із закликом не панікувати і не створювати незаконні збройні формування, допомагаючи "російській пропагандистській машині", а вступати в ЗС України і поповнювати резерв і підрозділи територіальної оборони.

"Зараз Генеральний штаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації і визначає адекватні шляхи реагування. Наші розвідувальні структури пильно стежать за характером дій противника і моделюють подальший розвиток обстановки...в різних областях нашої держави проводяться планові і позапланові збори резервістів і територіальної оборони, а також інші заходи відповідно до виконання завдань з оборони держави на потенційно загрозливих напрямках", - цитує Хомчака прес-служба Генштабу ЗСУ на сторінці в Facebook у п'ятницю ввечері.

Головнокомандувач звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням "не нагнітати ситуацію і не розпалювати панічні настрої у суспільстві".

"Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна нескоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною для інформаційного підтвердження їх маніпулятивних і брехливих тверджень щодо ситуації в Україні", - заявив Хомчак.

За його словами, в ЗСУ ухвалені всі рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів і необхідних ресурсів у визначений законодавством України спосіб у разі загострення оперативної обстановки навколо України.

"Зі свого боку, хочу ще раз зазначити, що Збройні сили України високо цінують патріотизм і героїзм, відданість і безкорисність усіх добровольців і небайдужих громадян за багаторічну дієву підтримку українського війська, зокрема, бригад територіальної оборони Збройних сил України. І про це точно знає наш споконвічний ворог", - зазначив Хомчак.

"Звертаюся із закликом приєднуватися до Збройних сил України, поповнювати оперативний резерв і підрозділи територіальної оборони", - йдеться у зверненні головнокомандувача.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА