19:49 17.04.2021

Україна повинна терміново налагодити власне виробництво вакцин від COVID-19 - Порошенко

2 хв читати
Україна повинна терміново налагодити власне виробництво вакцин від COVID-19 - Порошенко

Україна повинна терміново налагодити власне виробництво вакцин від COVID-19, переконаний п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Одним із ключових елементів нашого антиковідного плану є початок роботи з розробки потужностей для українського виробництва вакцин", - наголосив Порошенко, представляючи медикам у Черкасах свій "антиковідний план", передає прес-служба "Євросолідарності".

Порошенко повідомив, що необхідні початкові інвестиції становлять не менше $15-20 млн дол. і зазначив, що фінансування такого виробництва повинно відбуватися за принципом державно-приватного партнерства.

"Після проведення мною переговорів з українськими фармакологічними компаніями, після проведення переговорів із всесвітніми виробниками вакцин ми б зробили таку модель фінансування. Виробник інвестує не менше 50% коштів у початок виробництва. Інвестор – у світі це називається "ангел-інвестор", людина, яка інвестує не тільки і не стільки, щоб мати прибуток, а тому, що прагне вирішити проблему. Я впевнений, що ми в Україні зберемо декілька мільйонів доларів, щоб налагодити вітчизняне виробництво вакцин. І держава дасть не бюджетні кошти, а бюджетне кредитування", - пояснив Порошенко.

Він додав, що йдеться не тільки про вакцини від COVID-19, але також від інших захворювань.

"Що відбулося в світі за останній рік? Був продемонстрований жорсткий ковідний націоналізм. Ось останній випадок – це Covishield в Індії. Спалах хвороби – і місцевий уряд прийняв рішення про заборону експорту вакцини. Тобто уряд Індії зобов’язав тримати 80 мільйонів доз резерву, вони скотилися до 35 і поки не був відновлений резерв, експорт був заборонений. І зараз Україні не надходить Covishield через подібні позиції", - нагадав Порошенко.

Як повідомлялося, 8 квітня Петро Порошенко презентував оновлений стратегічний "антиковідний план", який передбачає 10 кроків для захисту українців від пандемії. Зокрема, швидку вакцинацію для громадян, організацію виробництва вакцин в Україні, соціальний захист для медпрацівників, економічну підтримку громадян і соціально-відповідального бізнесу в умовах локдауну, достатнє забезпечення лікарень кисневим обладнанням і медикаментами, розширення кількості ліжок за рахунок відомчих медустанов.

"Європейська солідарність" ініціює позачергове засідання Верховної Ради для обговорення питань пандемії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА