20:12 17.04.2021

У Великій Британії поховали чоловіка Єлизавети II

2 хв читати
У Великій Британії поховали чоловіка Єлизавети II

 

Лондон. 17 квітня. ІНТЕРФАКС - Церемонія похорону чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети II, принца Філіпа, відбулася в суботу в Віндзорі.

Через обмеження, викликані COVID-19, на похорон були допущені лише 30 осіб, членів королівської сім'ї. Крім того, сам принц свого часу просив, щоб його поховали без зайвої помпи.

Труну з тілом принца винесли з каплиці Віндзорського замку. Її встановили на Land Rover, дизайн якого Філіп сам допомагав проектувати кілька років тому, до того ж, знаючи, що саме цю машину використовуватимуть на його похоронах.

Процесія на чолі з оркестром Гвардійського гренадерського полку, полковником якого був принц Філіп упродовж 42 років, попрямувала в бік каплиці Святого Георгія. За труною йшли члени королівської сім'ї, зокрема, син покійного - наслідний принц Чарльз і його діти (внуки Філіпа): принци Вільям і Гаррі.

Єлизавета II і ще кілька людей весь цей час залишалися в каплиці. Після того, як до каплиці внесли труну, там відбулася церковна служба.

Британські ЗМІ зазначили, що після похорону принци Вільям і Гаррі разом покинули каплицю. Цьому надають особливого значення після недавнього інтерв'ю в США, в якому Гаррі розкритикував ставлення королівської родини до його дружини. Вважалося, що після цього брати не спілкувалися один з одним.

Принц Філіп помер 9 квітня, не доживши два місяці до 100-річчя. На початку року йому зробили операцію на серці, загалом він провів у лікарнях майже місяць - найдовший період, на який чоловіка королеви коли-небудь госпіталізували.

Чоловік Єлизавети II перестав брати участь у публічних заходах у 2017 році, пославшись на погіршення здоров'я.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА