07:29 18.04.2021

Харківська поліція викрила групу, причетну до незаконної торгівлі зброєю

2 хв читати
Харківська поліція викрила групу, причетну до незаконної торгівлі зброєю

Харківські оперативники в ході відпрацювання оперативної інформації про можливу причетність жителя Харкова до незаконного обігу вогнепальної зброї викрили групу, до якої входили киянин і житель Кременчука.

"Під час обшуків за місцями проживання фігурантів у Києві, Харкові та Полтавській області поліцейські виявили велику кількість вогнепальної зброї різних калібрів, зокрема, пістолети і кулемети, боєприпаси, мачете і ножі", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Поліцейські задокументували два епізоди незаконного продажу зброї 40-річним харків'янином. Одному покупцеві він продав карабін К-98 системи "Маузер" зразка 1898 року за 9 800 грн, іншому - автомат МП-40 за 35 тис.грн. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У рамках санкціонованого обшуку співробітники карного розшуку виявили в квартирі фігуранта зброю і боєприпаси. Поліцейські вилучили автомат ПМ-40, штик-ніж, піхотний кулемет Дегтярьова, гвинтівку Мосіна, гвинтівку зі штик-ножем, холодну зброю, патрони, наркотичну речовину рослинного походження і мундштук зі скляною колбою. Всі вилучені предмети направлені на експертизу. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та заарештовано.

Під час відпрацювання зв'язків підозрюваного харківські оперативники вийшли на слід ще двох осіб, причетних до незаконного збуту вогнепальної зброї. В ході реалізації оперативних комбінацій поліцейські задокументували два епізоди. У першому випадку фігуранти запропонували покупцеві купити самозарядну гвинтівку СВТ-40 за 24,4 тис.грн. Після отримання грошей, переведених на банківську карту в два транші, фігуранти відправили клієнту поштою дві посилки з гвинтівкою в розібраному стані.

За тією ж схемою інший покупець придбав у фігурантів пістолет Luger-PO8, за який заплатив 18,2 тис.грн.

На підставі постанови суду 16 квітня оперативники Управління карного розшуку за підтримки бійців полку поліції особливого призначення і КОРДу, а також співробітники кінологічного центру зі службовою собакою під процесуальним керівництвом Слобідської окружної прокуратури Харкова провели обшуки за місцем проживання фігурантів.

У Києві в квартирі 74-річного чоловіка поліцейські виявили і вилучили пістолет Люгера, пістолет WALTHER, пістолет Чезет, пістолет Браунінг і близько 300 патронів. У Кременчуці за місцем проживання 45-річного чоловіка поліцейські вилучили кулемет Дегтярьова у розібраному стані, наган, пістолет Фромер, патрони, запчастини до кулемета і гвинтівки Мосіна, мачете і 3 ножи.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 263 (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нині вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА